Alex Jonkman uit Hilversum beste FIFA 21 speler van ’t Gooi

HILVERSUM – Alex Jonkman (5-vwo) uit Hilversum mag zich de beste ‘FIFA 21 speler van ’t Gooi’ noemen. Hij versloeg na een spannende finale van de zogenaamde Copa G&V 2020 plaatsgenoot Koen Terlien.

Bron: Gooi- en Eembode 01-01-2021

Uit handen van burgemeester Pieter Broertjes ontving Jonkman daarom de bijbehorende bokaal en mag hij zich de trotse eigenaar noemen van een gloednieuwe Playstation 5.

Copa G&V 2020, een spel gebaseerd op het bekende spel FIFA, is een initiatief van de Veiligheidsregio Gooi en Vecht en onderdeel van een breder regionale activiteitenkalender. De Gooise gemeenten wilden een programma organiseren voor jongeren in de regio die vele uitjes en samenkomsten hebben zien wegvallen door de coronamaatregelen en de huidige lockdown. 

Al snel werd onder andere gekozen voor dit groots aangepakte online gametoernooi. Het bedrijf Blammo Media, bekend van het gameplatform Gamekings nam de organisatie voor zijn rekening. Ruim 75 deelnemers in de leeftijd 14-25 en woonachtig in de regio Gooi en Vecht speelden in diverse poules hun potjes vanuit hun eigen huis. 

Alle gemeenten uit de regio waren vertegenwoordigd. De voorrondes en finale waren live te volgen via een livestream die gepresenteerd werd door RTL’s Simon Zijlemans en FIFA influencer Bassistent.

Naast Copa G&V 2020 is er ingezet op meerdere diverse activiteiten. Zo kunnen jongeren zich tot eind januari laten uitdagen in regionale online dynamic challenges en elkaar inspireren met een campagne op TikTok en Instagram, #thatswhatilike.